Хомеопрофилактика и В&О с д-р Айзък Голдън

Untitled_1.174.1

Хомеопатична имунизация

Д-р Айзък Голдън е световен авторитет в хомеопрофилактиката (ХП) и е автор на най-голямото и продължително проучване за хомеопатичната имунизация до ден днешен. Той е провел и обширно клинично изследване на дългосрочните увреждания от ваксини и на синдромите, които те причиняват у предразположени към такива заболявания пациенти. Тези увреждания може да се манифестират като блокове у пациенти с ХРНВ  (Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието),  Аспергер, Ауитистичен спектър, хронична екзема, астма, серии от повтарящи се инфекции и т.н.

Д-р Голдън е един от героите на Magic Pills. Той е впечатляваща и противоречива личност както в медицинските, така и в хомеопатичните среди.

Имах изключителното щастие да му задам няколко въпроса, свързани с работата му. Ето ги тях, заедно с неговите отговори:

  • Някои хомеопати казват, че трябва да правим профилактика само в епидемична ситуация, като интервенцията в Куба – която споменавате във филма и като зачестилите случаи на морбили по света. Знам, че имате имунизационен календар с хомеопатични лекарства с много добри резултати. Как ще коментирате хомеопрофилактиката като цяло, предвид че темата е доста противоречива за класическите хомеопати?

Хомеопрофилактиката (ХП) представлява систематична употреба на потенцирани субстанции, подбрани съобразно Принципа/Закона за подобието и администрирани на Принципа/Закона за минималната доза, за да предотвратят развитието на характерни симптоми на таргетирана инфекцозна болест в незащитени индивиди (тоест, които не са боледували, не са ваксинирани и не им е правена  ХП).

Бърнет първи използва термина „хомеопрофилактика“ през 1884 г., казвайки, че „подобното предотвратява подобно и мога да представя много примери, за да покажа“, и че ХП е „превенцията на болестта според закона за подобието“. (Burnett JC Vaccinosis and its cure by Thuja)

Д-р Самюел Ханеман първи използвал Belladonna 30 за превенция от скарлатина през 1798, и по-късно посочил три лекарства за превенция от холера

Повечето ХП интервенции се провеждат при епидемични ситуации с бързо начало. Те не са академични упражнения, а реални намеси за спасяване на животи и предотвратяване на страдание. Но и двете най-големи индийска и бразилска интервенции, които са пручвани, включват даване на ежегодни дози, където болестта е ендемична със сезонно проявление.

Моите изследвания включват 34 ежегодни ХП интервенции в Индия, Куба и Бразилия. При преброяването по човек, болест и година, над 250 млн. души са покрити от изследваните интервенции. Ефективността на ХП варира между 63% и 99% с усреднена цифра – 90%. Тези резултати са постоянни при ендемична и епидемична употреба. ХП програмите срещу японски енцефалит (ЯЕ) и остър енцефалит (ОЕ) в Андра Прадеш и Телангана, Индия, и срещу денга треска в Макае, Бразилия, ни дават нови прозрения в употребата на ХП в ендемични и епидемични условия.

Интервенцията срещу ЯЕ и ОЕ в Андра Прадеш и Телангана от  1999 г.  до 2009 г.  показва, че ежегодната програма на ХП срещу ендемични болести може да е успешна. Всяка година, през август, на децата на възраст под 15 години им се дава следния протокол: Дни 1,2,3 – Belladonna 200; Ден 10 – Calcarea Carbonica 200; Ден 25 – Tuberculinum Kent 1 M.

Ежегодните интервенции в Бразилия, в провинция Макае, Рио Де Жайнейро, от 2007 г. до 2012 г. имат подобен успех.

  • В България се практикува хомео детокс. Аз лично съм привърженик на Тинус Смитс. Други колеги практикуват детокс по метода на Тон Янсен. Как подхождате вие? Детоксикирате всяка ваксина или само тази, която имате индикации, че е увредила пациента?

Започвам с тази, която най-вероятно е причинила увреждането, после продължаваме натам, накъдето ме водят промените в симптомите.

  • Германските ортомолекулярни терапевти говорят за 5-та „А“ – петте болести, започващи с „А“, които се дължат на ваксините: Алергии, Аутизъм, Атопични кожни болести, Астам и ADHD – ХРДВ. Какво провокира болестта според вас? Адювантите във ваксините или цялата микстура?

Или едното, или другото, или и двете  –  но няма значение, ако използвате потенцирани ваксини, те автоматично ще покрият и двете.

Д-р Голдън обеща да направим уебинар по тези така любопитни теми, стига да има интерес от страна на българската хомеопатична общност.

Прилагам линкове към безплатните му курсове в Академията на Шилпа Бураскар:

https://yescourse.com/~/the-quest-for-simillimum/#!all-you-wanted-to-know-about-homoeoprophylaxis/1/LXOAq/

https://yescourse.com/~/academy-for-natural-health-practitioners/#!treating-vaccine-damage-by-dr-isaac-golden/1/YWJj0/

Прожекцията на филма „Magic Pills: Хомеопатията – Обещание или Плацебо?“ ще се проведе на 14 април 2019 г. в кино „Влайкова“. За повече информация можете да следите на страницата на събитието във Фейсбук – https://web.facebook.com/magicpillsbulgaria

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: