Балканопатия и нашето участие в нея

Magic Pills тръгва из Балканите

Както си спомняте, на 14 април, с помощта на щедър благодетел и логистика от страна на Българско Хомеопатично Общество, направихме първата прожекция на филма Magic Pills в София. Беше успех! Успех, защото мобилизирахме хомеопатичната общност и симпатизанти или защото филмът наистина е добър? Ще ми се да е второто.

След толкова години във филмовия превод мога да разпозная добрата лента. Пък и дълго чаках този филм, за да го гледам. Да, не е блокбъстър, но повдига въпроси или по-скоро ДАВА отговори на тема, която касае всички ни, а тя е епидемиите в широк мащаб.

Който се е лекувал с хомеопатия, знае, че тя е индивидуален лечебен подход към човека, а не към болестта. И това е мантрата, която й печели симпатизанти в забързаното ежедневие на претъпканите болници, където всеки е претупван на две, на три и човешката топлина често пъти е смехотворна претенция.

Какво ще кажете, обаче, ако се окаже, че хомеопатията е най-бързият, най-успешният отговор в епидемични ситуации?

Лекуването на епидемии, както казва Джереми Шер, е по-висша форма на хомеопатичното изкуство, защото епидемиите представляват по-голяма тоталност. Те изискват повече познание, по-голяма перцепция, по-дълбока работа. И един хомеопат може да лекува до 10 000 случая на ден! Как? Откривате генус епидемикус, обучавате 100 души да разпознават простите картини на 5-6-7 лекарства от генус епидемикус и пускате тези хора, всеки от тях да лекува по 100 души на ден, което е бързо и лесно изпълнимо с начина на администриране на хомеопатичните лекарства.

Това казва Джереми. Тук можете да видите едно интервю с него по темата.

Но наистина ли е възможно? Ето това е голямата полза от Magic Pills! Във филма виждаме този подход на бързо справяне в различни точки на света. Това вдъхновява лекуващите и е надежда за лекуваните.

Профилактиката е възможна – Similia Similibus Preventantur

„Трябва да гледаме на хомеопатията като на защита, не само на лечение. Ще видите, че за профилактика се изисква по-ниска степен на подобие, отколкото при лечението. Едно лекарство не трябва да е толкова подобно, за да предпази от болест, както за да я излекува, и тези лекарства в ежедневната употреба ще ви помогнат да предпазите голям брой хора от разболяване.“ Кент, Хомеопатична философия

В миналото е имало епидемии, които са убивали за 24 часа. Но не е нужно да гледаме много назад. Всички помним свинския грип, виждаме какво става и сега с медийната и бих казала „фарма“ истерията с морбили ваксината. Вижте как се справят в Куба в ситуация на епидемия.

Но да се върна Балканопатия 2019.

 

В началото на юни Ананда – създателката на Magic Pills, започва Балканско турне от Атина, през Белград, Ниш и Скопие. Тя има голямото желание да посети и България, но дали имаме публика за още една прожекция? На двете ни прожекции, (втората не с толкова голям успех), имаше хора, които питаха дали филмът няма да се пусне така, за всички? Пускане в торенти няма да има, но можем да направим още една прожекция, в София или в Пловдив. Всичко зависи от нас, публиката.

Пускам анкета с възможни варианти. Ще очаквам включването ви!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: