Sulphur

Най-древният архетип в историята на нашата планета, може да се сравни с Адам. Има предоминантно мъжка енергия. Елементът, най-асоцииран с вулканизма, е Sulphur, или сяра. Парите, стелещи се от вулканите, дължат своето зловоние на присъствието на Sulphur. Символизира първия човек, като едно дете, което навлиза във вълшебния, вълнуващ нов свят, умът му е изпълнен с любопитство, любознателност и почуда. Той е пионер, мъж на земята, близко до природата, ловец, сръчен, изобретателен, с приключенски дух. Скоро бива омагьосан от материалния свят и боготвори многото му идоли, включително себе си. Той се перчи оттатък портите на Рая, преливащ от гордост и его, стремителен и смел.
Sulphur е открит и прям. Това, което виждате, това е – независимо дали ви харесва. Верен на парливите си изпарения, той е досаден, неосъзнат, лишен от всяка социална вежливот, и с думите на Дикенс – освободен от всеки недостатък на деликатност”.

Първият символ на Sulphur е мощен – вулканът. Образът е експлозивен и огнен. Една природа, отдадена на експлозивен гняв, който изригвавнезапно и интензивно в резултат на най-малкото раздразнение, обида или разочарование. Този гняв може бързо да се уталожи, често следван от съжаление или тлее с мрачна ярост. Във вулкана и в Sulphur има страст, която се манифестира във всички аспекти на живота му – било то в спорта, политиката, науката, философията или религията.
Огънят символизира интелектуалния, креативния и артистичния нюх. Изпълнен с любопитство и приключенски дух, обладан от изгарящо желание да изследва и анализира всички неща, от играчката до вселената, той може да стане гений изобретател, вдъхновен визионер, лудият професор или религиозният фанатик.
Ако изкуството е неговата страст, формата му ще е най-иновативна и най извън рамката. Когато претърпява неуспех, той не разбира защо талантът му не е оценен. Вярва, че е на върха на всичко, което прави.
Освен това огънят е символ на егото. Едно вулканично его трябва наистина да е много голямо. Твърде голямо дори за себе си и много егоистично. Те приемат всичко за даденост, смятат, че им се полага и не проявяват никаква загриженост, признателност и благодарност. Sulphur е ревностен шовинист, който вярва, че жените винаги трябва да са долната кора и да са на разположение на мъжа в къщата. В тази си роля той е неизменно критичен, раздразнителен и нетолерантен. Той е най-малко интроспективният от всички архетипи, винаги смятащ, че неговите притежания и представяния са най-добрите. Често хаплив към другите и хиперкритичен, той остава в неведение за себе си. Някои Sulphur са много надути и арогантни, нетърпеливи, упорити и доминиращи. Гордостта идва преди падането и често това е съдбата на надутия Sulphur.
Изхвърлящата сила на вулкана е непреодолима. Тя разкрива забележителната способност на Sulphur да изкарва токсините и вътрешното заболяване на повърхността. Може да противодейства на потискането на емоционални или физически симптоми, дори по време на алопатична терапия. Може да обърне посоката на потока на болестта и да възстанови съпротивата. Появата на стар обрив на кожата неизменно е добър знак след предписание на Sulphur.
Секретите на Sulphur обикновено са зловонни и разяждащи, изгарящи тъканите, през които минават. Което и да е отверстие на тялото може да изглежда зачервено и възпалено. Устните на Sulphur често са много червени, както и ушите. Дъхът, потта и газовете често ще са зловонни и не е необичайно дори за малкото дете Sulphur да страда от силна и неприятна телесна миризма.
В образа на вулкана има и изключителна горещина и изгаряне. Sulphur е с гореща кръв, не търпи жега и често се прегрява от пренатоварване. Страда от изгарящи болки и сърбеж по кожата, който се влошава от топло. Ръцете са горещи и потни и петите горят толкова много, че не търпи да ги завива нощем. По време на менопаузата жените Sulphur са тормозени от горещи вълни и пот. Също като вулкан при изригване и после затишие, и те в една минута може да са прегрели, а в следващата да им е студено, или може да изпитват горещина в една част на тялото, а в друга – студ.
В нашето сравнение с вулканите, не трябва да забравяме, че те не винаги са активни, може дори да са изченали. Мързелът и леността на Sulphur са пословични. Макар децата да притежават бърз и възприемчив ум, поради мързела си често са посредствени ученици. Sulphur има непоносимост към всичко, което прилича на работа. Той може да е типичният дървен философ, който има отговор за всички световни проблем, но никога не си вдига пръстта да помогне.
„Огън и жупел” олицетворява образа на страстен евангелист, който заклеймява покварените и невярващите. Често фундаменталист и край суеверен, дори религиозен, той обикновено е егоистичен, зает със собственото си спасение, а не с това на ближните. Той е нетолерантен към другите религии.
Дивото и своенравно дете Sulphur е увековечено с образа на Денис Белята. То е в непрестанно движение; безпощадно дразнещо братята и сестрите си, винаги участва във всичко и е в центъра на всяка щуротия. С изключително висок дух, палаво, вечно се забърква в неприятности и сбивания. Непослушно, неподдаващо се на ограничения. Винаги трябва нещо да се случва. Има нужда от действие, стимулация и вълнения.
Никое дете не може да стане по-мръсно и раздърпано за по-кратко време от Sulphur или да е толкова трудно за измиване. Водата е враг на огъня и тези огнени деца питаят неприязън към всяка по-сериозна употреба на вода, като миене, къпане и миене на зъби, но с наслада я използват да правят кал, да мокрят вещи и да нанасят непоправими щети. Косата им е в унисон с вулканичната им природа. Ако не е намокрена и загладена по скалпа, тя винаги е рошава и несресана, стърчи във всички посоки, повече като на таралеж, а не на човек.
Детето Sulphur има и неприятни навици. Предразположено към хронични катарални секрети от носа, ушите и очите, то удобно ги бърше в ръкавите си. Вечно ровят в носовете си и ядат находките си. Sulphur са майстори в бъркането в носа.
Грубостта и суровостта са чести характеристики на по-низшия Sulphur. Много необработени диаманти са Sulphur. Тази грубост може да се види в липсата им на финес и чувствителност. Те не са свенливи и не страдат от стеснителност, нито пък лесно се сконфузват. Могат да са болезнено откровени и прями, често с липса на всякакъв такт.
Sulphur е възможно най-тинейджърското лекарство, защото картината му е наситена с всички класически характеристики на това време от живота: комплекси, предразсъдъци, недоволство, параноя, егоизъм, отхвърляне на всяка власт, бунтарство, арогантност, наглост, мързел, нечистота, лоша стойка, лоша кожа, липса на маниери, липса на дисциплина, любов към игри и купони, безотговорност, любов към високи скорости, силен нагон, късно лягане- късно ставане, любов към алкохола и опиатите. Винаги търси пряк път, бързо оправяне, дори портите на рая иска да превземе с променящи съзнанието субстанции. Има много увредени Sulphur юноши.
Езикът на природата често се изразява в цветове.

Червен
Когато се загрее до завиране Sulphur става мрачна, тъмна, червна и движеща се течна маса. Червеното е цветът на гнева и страстта. Sulphur е състезателен и агресивен по природа. Когато чуете за властващ, хвалещ се, своеволен и доминиращ Sulphur, се представете архаичния хомосапиенс, който се бие в гърдите и провъзгласява територията си.

Жълт
Sulphur се среща като най-яркия, жълт кристал. Жълтото символизира характеристики, които са есенциални за ляво полукълбо – аналитичен, матеариалстичен, логичен, редукционист и научен; показва силен мъжки уклон към ценностите в живота. Sulphur по правило представлява контролът чрез интелекта.
Жълтото е ярко, най-яркият и проникващ цвят в спектъра. То улавя вниманието и настоява да бъде в центъра му. Жълтото има яснота, острота и живост, какъвто е и ума на Sulphur. Няма да остави един необърнат камък в диренето на познание. Жълтото е цветът на научния ум, безстрастно аналитичен, лишен от идеализъм, романтизъм и благоговение. Всичко трябва да има конкретна причина, за да съществува, всичко трябва да се събере, претегли и премери. Този фокус върху разума може да го направи да изглежда лишен от състрадание – студен и пресметлив, дори коравосърдечен. Макар и гениални, повечето Sulphur сякаш са без душа. Жълтото е информация, както в жълтите страници. Sulphur може да натрупа камари от обща култура. Той е мина за информация и събира факти, както Sulphur детето събира парченца и джунджурии. И двамата са човешки свраки. Ценността на събраното често е видна само за събрат Sulphur. Този любознателен ум често е пленяван от всичко ново. Те обичат нови идеи и свежи гледни точки. Винаги искат най-новите крясъци на техниката. Много Sulphur никога не порастват, жълтото е цветът на играта и те обичат да си играят и да имат играчки. С възрастта тези играчки стават още по-скъпи и изтънчени. Sulphur не може да понесе да се раздели с нещо. Гаражът му е пълен със стари боклуци и безполезни парчетии, които той отказва да изхвърли. Някой ден може да потрябват. По-проникновеният Sulphur става сериозен колекционер на монети, марки, предмети на изкуството или вино.
От ранна възраст имат забележително добре развито чувство за стойността на парите и скоро развиват афинитет към бизнеса и талант за изкарването на пари. Запазването им е по-трудно.
Още от деца те са сръчни и обичат да конструират. Впечатлява ги всичко механично и електрическо и сякаш имат инстинктивно познание как работят. Те са хора, които обичат да си цапат или омазняват ръцете. Дали като професия или хоби, те обичат да строят, да реставрират и да поддържат имоти. Градинарството и фермерството също им импонира. Имат „зелени пръсти”. Те обичат природата и животните, но обичат и лова и не могат да уловят противоречието в това. Жълтото улавя погледа, общува и дори може да се натрапи в нашата осъзнатост. Sulphur е добър комуникатор. Той доминира и монополизира разговорите, обича звука на собствения си глас, държи фокуса на вниманието и от тази позиция говори с авторитет на всички. Често е много развлекателен, бидейки ненадминат разказва, който се радва на удивителен речник, има прекрасна нагласа към езиците и е благословен с изумителна памет. Често работи в медиите като журналист, говорител, коментатор или критик.

Син
Sulphur гори със син пламък, сочещ афинитет към кръвоносната система и вените. Той е лекарство за хемороиди и варикозни вени. Възпалените тъкани и лигавични мембрани на Sulphur са синкави на цвят, а не червени като при повечето лекарства.

Следваща тема: Дейвид Лили разглежда Calc carb.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: