SOS – Помогни си сам

Който веднъж е опитал действието на хомеопатията при спешен случай, знае, че няма друга по-адекватна и бърза помощ за хора и животни.
Като започнем от падане по стълби, цепене на детски брадички, травми, хематоми, прободни рани, изкълчвания, навяхвания и стигнем до летящи котки от балкона… хомеопатичните лекарства винаги са били наш спасител!
Разбира се, отиването на лекар е задължително. Винаги ни трябва сигурна диагноза, рентгенова снимка, ако трябва, ясна насока, в която да работим.
Оказваме първа помощ и търсим диагноза на специалист.

И така…

Arnica Montana – Самотницата от Алпите

Първо лекарство за натъртвания, удари в меките тъкани, всякакви видове травми, фрактури и спуквания, падания, катастрофи.
Поведение: „Добре съм. Нищо ми няма. Остави ме.” Страх от проникване, от влизане в аурата.
Отлична за след всякакви операции;

Aconitum Napellus – Самакитка

Лекарство за шок, силен уплах, стрес, паника, треска.
Поведение: „Сега ще умра.”
Пребледняване, със свити зеници.
Водеща е ВНЕЗАПНОСТТА

Hypericum Perforatum – Жълт кантарион

Травми на нервни окочанчия, премазване на пръсти, изпускане на предмети върху краката, първо лекарство при травми на гръбначния стълб, опашната кост, гръбначния мозък.

Ledum Palustre – блатен чай

Всякакви прободни рани: от карфица, игла, ръждив пирон, лошо порязване с нож, когато краищата на раната са гладки – при сцепвания, например.
При ухапване от животни или човек, от ужилване – когато е с пробождане; контузии с хематоми и съсиреци. Засегнатото място е студено на пипане и се подобрява от СТУДЕН компрес!

Bellis Perennis – паричка

Травми на меките тъкани на таза, опашката, усукване на гръбначния стълб, вдървеност; стари счупвания – така наречената „дълбока Арника“.

Ruta Graveolens – седефче

Първо лекарство за увреждане на лигаменти, сухожилия, за разкъсани или откъснати сухожилия, разтегнати; разцепени лигаменти на стави, наранен или травмиран периост, удари от ритания на подбедрицата – при футболисти и хокеисти; При фрактури и навяхвания на КИТКИ, ГЛЕЗЕНИ, КОЛЯННА СТАВА; трябва да се движи;

Rhus Toxicodendron – отровен бръшлян

Изкълчени китки, глезени, скованост и болка в мускулите, изтръпване, мускулна треска – ако Arnica не помогне, схващания от пренатоварване (в градината, например) Подобрява се от раздвижване, от масаж; влошава се от навеждане напред; врат, кръст, ишиас;

Symphytum Officinale – черен оман (лат. „да свържа две неща заедно)

Болки в периоста; за много бавно зарастващи рани; фрактури; ускорява оформянето на калуса, необходим за възстановяването на костта след счупване. Важно е да се дава в много ниска потенция – 6D или 6C;
За увреждания и наранявания на очната ябълка и заобикалящите я кости, класическо насинено око, от удар, юмрук, хвърлен предмет и т.н.

Natrum Sulphuricum

Стари травми на главата, хронични оплаквания, главоболия, световъртежи (5-годишна давност); камшичен удар; епилепсия в следствие на травма, промяна на личността – затвореност, подтиснатост, тъга;
След дълги ефекти от травми на гръбначния стълб – кръстно-поясната област, режещи болки (като нож между лопатките), подобряване от топло и от движение, влошаване от студено;

Всички лекарства са абсолютно пригодни за животни.

Дозировка: три приема през 5 минути и после в зависимост от общото състояние, давате еднократно през 2-3 часа. Когато става дума за животно – куче, котка или птица, а и за човек също, при липса на шише, какъвто най-вероятно ще ви е случаят, разтваряте една гранулка от лекарството в чаша с вода (може и от чешмата). Преди всеки прием разбърквате с лъжичка, което ще е вместо сукусия, и давате. След това измивате лъжичката, а чашата я захлупвате, за да я предпазите от прашинки и замърсяване. Това, че в чашата има само една гранулка, не бива да ви тревожи, ние даваме информация, не количество вещество.

За всички лекарства, предвид спешността на реакцията, всяка налична потенция е идеалната! В почти всички аптеки има хомеопатични препарати на „Боарон“, там най-високата потенция е 30С – много хубава, реактивна потенцията, която дава бързи резултати. Ако няма 30С, всяка друга върши същата работа, само трябва да се повтаря по-често.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: