Tai Chi – The Suprime Ultimate

Yin Yang - Symbol
Yin Yang – Symbol (Photo credit: DonkeyHotey)

ТАЙ ЧИ – ВЕЛИКИЯТ ПРЕДЕЛ

„Когато разглеждате символа на Тай Чи, виждате кръг, оформен от Ин и Ян. Това представлява изначалната философска идея на Китай. Олицетворява Ин и Ян, положителното и отрицателното, горе и долу…” Куи Зонгсан, пето поколение учител на стила Ян Тай Чи чуан.

„Движението напред е Ян, изтеглянето назад е Ин. Нагоре е Ян, надолу е Ин. Отварянето е Ян, затварянето е Ин. Човешкото тяло се възприема като Тай Чи чуан кръг. Размерът на кръга зависи от ръста ви. Само когато се движите в собствения си Тай Чи чуан кръг, само тогава можете да пазите равновесие.” Чън Сяоуан, 19-то поколение на фамилията Чън

„Най-висшето щастие, запазването на живота, може да се постигне само с не-правене!

Неправенето на Небето е неговата чистота, неправенето на земята е нейният покой. Двете неправения се обединяват и всички неща се преобразяват и се пораждат. Изумително, тайнствено, не съществува място, където те възникват. Тайнствено, изумително, те нямат знак. Всяко нещо е такова, каквото е, и всички израстват от неправенето.” Джуандзъ

„Тай Чи олицетворява най-неуловимия принцип в даоизма, известен като у-вей. Буквално… не-правене.” Алън Уотс

БОКСЬОРЪТ СОЕВО СИРЕНЕ

ТАЙ ЧИ И БЛАГОРОДНОТО ИЗКУСТВО ДА ОСТАВЯМЕ НЕЩАТА НЕ-НАПРАВЕНИ

Talking Tai Chi

С тази публикация започвам поредицата „Да говорим за Тай Чи с Монаха Чайник”, или Боксьора Соево Сирене, който бе така добър да ми предостави своите радиопредавания за превод. Възприемам себе си като негов i-ученик и с радост се присъединявам към боксирането стил Соево Сирене.

„Да говорим за Тай Чи” е свободна аудио версия на популярната книга „This is Tai Chi – 50 essential questions and answers” която можете да си закупите тук.

Монахът Чайник, или Боксьорът Соево Сирене и защо именно Соево Сирене?

Роден в Лондон, сега живее извън Гранада в Андалусия, Испания. Известен е като Монаха Чайник от времето, когато преподава Та Чи в Лондон през 80-те и 90-те години. Това е пряк резултат от безкрайни дебати относно стил, школи и приемствени линии. Така се раждат Монахът Чайник и стилът Чайник Тай Чи.

Защо Соево Сирене?

И КАКВИ СА ТЕЗИ ШАПКИ?

Монахът Чайник: Има такива, които смятат, че да практикуваш Тай Чи без традиция или потвърдена приемствена линия, е просто загуба на време – или бой със сянка. То е изкуство, на което му липсва субстанция, както на Соевото Сирене му липсва плътност. Но Боксьорите Соево Сирене далеч не са на това мнение. Ние твърдим, че Соевото Сирене е най-съвършената и ефективна субстанция, запазва формата и очертанията си и се продава на ниска цена.
Като допълнение, може да е превъзходно хрупкава, когато е пържена на силен огън и преглъща обидите, както поглъща подправките. Соевото Сирене е прекрасен символ за адаптивността на Тай Чи на 21 Век.

„Бъди като соево сирене, приятелю” казва Брус Лий ( Или нещо подобно).

Понякога всички Традиции имат нужда от събуждане. Това е целта на Боксьора Соево Сирене, да разтърси традицията, да оспори всички твърдения за абсолютизъм и да се изхили в лицето на ригидността и догмата.

За да разберете за приложението на Философията Соево Сирене в живота си… присъединете се към нас, като първо прочетете наръчника…

Какво е боксирането стил Соево Сирене?

Обикновени моменти и необикновени времена

„The Manual of Bean Curd Boxing” е за хора, които търсят практически техники, за да подобрят дишането си, чувството си за равновесие и за връзка с живота. Тази книга е за всеки, който желае да обогати интереса си в източните изкуства, а не в някаква религия. Можете да я закупите тук.

Защото тези дисциплини ни осигуряват чувство за баланс, което е в същината на диренето ни на смисъл. Когато разцепим живота си на няколко парчета – всяко, движещо се в различни посоки – тогава и енергията ни се проявява накъсана и непълна. Стойката, дъхът и духът ни не могат да текат заедно и ни оставят с объркана и фрагментирана реакция към живота. С две думи, създаваме усилие там, където не е имало такова. Време е, за пореден път, да се върнем към времето, когато са Оставяли Нещата Ненаправени.

One thought on “Tai Chi – The Suprime Ultimate

Add yours

  1. Като цяло споделям вижданията на този монах Чайник. Аз самият се занимавам с Тай Чи вече повече от 5 години и би могло да се каже че имам нещо общо с типа на боксьорите Соево сирене, защото също като монаха и аз смятам че не трябва да се робува на догмите и напътствията на майсторите, а всеки сам трябва да хармонизира движенията си с Дао. Изобщо в напътствията си към трениращите и проявяващите интерес към Тай Чи, този монах Чайник обръща внимание на много и изключително важни моменти, които се подминават по принцип от „светилата“ в Тай Чи и принципно убягват на болшинството занимаващи се.

    Би било хубаво повече хора да мислят и да гледат на нещата по този начин. Със сигурност реалното майсторство в Тай Чи ще отбележи ръст, ако това стане.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: