Не ваксинирайте без витамин С

Не ваксинирайте без витамин С
от Хелън Соул Кейс

(OMNS, 22 октомври 2015 г.) Съпругът ми и аз избрахме децата ни да бъдат ваксинирани. Мислим, че някои имунизации са полезни. Не сме съгласни с други, но законът не е създаден по такъв начин, че лекарите и родителите да могат да вземат заедно решения какви конкретни ваксини да получават децата. Само след наше продължително настояване педиатрите разделяха даването на приемите. В противен случай децата ни щяха да бъдат изложени на седем болести в едно. И освен ако детето ви няма сериозна медицинска причина да не получи конкретна ваксина, като например алергия към определени съставки на ваксината, или има компрометирана имунна система, е малко вероятно лекарят да разреши медицинско освобождаване. Така че в много случаи трябва първо да се появи реакция и само тогава детето може да бъде освободено от по-нататъшни дози от определена ваксина. Това е като поставяне на светофар на опасно кръстовище само след като хората са сериозно пострадали. На този етап сме на принципа „стрелба на месо“. Като игра на опит и грешка – чакаш и гледаш. Това не е достатъчно надеждно и затова аз давам на децата си витамин С, и то в големи количества.

Витамин С и реакции на ваксината
На петнадесет месеца, часове след като получи две ваксини за четири болести, DPT (дифтерия, коклюш и тетанус) и Hib (Haemophilus influenzae тип b), дъщеря ми започна да пищи, да пада и залита с неконтролируеми движения, и температурата й дотигна 39,7 градуса на живачния термометър. Знаейки, че в големи дози, витамин С е антипиретик (сваля температурата), освен че е антибиотик, антивирусен и антитоксин, (1) действах бързо и овладях температурата с много големи дози аскорбинова киселина и калциев аскорбат, или буфериран витамин С, до чревна толерантност и хладка баня. Достигайки чревна толерантност, тя вече не пищеше и некоординираните движения се преустановиха. На първия час температурата спадна с един градус; на втория час с още един градус. През останалата част от вечерта треската й се движеше около 37,7.
– Когато това се случи с вашето дете, рисковете са 100 процента. – Барбара Лоу Фишър, Национален информационен център за ваксини

Силната й реакция не беше записана в медицинския й картон от нейния лекар. Беше отразена като „обаждане по телефона в последните часове на следобеда, с треска“ – с изписване на грешки и всичко останало. Нито един от другите й симптоми не е записан. По време на обаждането ми се препоръча да дам тиленол (ацетаминофен), особено ако температурата й е над 38,3 градуса. Виждайки, че нейната е под 38,3, я сложих да си легне и продължих да наблюдавам температурата на всеки час. Треската й варираше с приема на витамин С, затова продължих да давам редовни дози (250-500 мг на всеки два часа), и държах тиленола под ръка за всеки случай. На следващата сутрин температурата й се нормализира и тя отново беше нормално щастливо малко момиченце. Докато леката треска показва, че естественият имунен отговор на организма е в добро състояние и се бори с ваксините, висока треска, която ескалира по време на ваксиналната реакция е много сериозно нещо и трябва да бъде свалена веднага. Ацетаминофенът може да направи това, какно и високите дози витамин С. Ние го видяхме на практика.

Щяха да минат години, преди да ни кажат коя ваксина е виновна за тежката реакция на дъщеря ни на петнадесетмесечна възраст. Третият й, и се надявам, последен, педиатър, въз основа на подробния ми писмен запис за тежката й реакция (единственият запис, който имахме), определи, че се дължи на компонента на коклюш в DPT.

Витамин С прави ваксините по-безопасни и по-ефективни
Вярвам, че всеки лекар трябва да казва на родителите да дават на децата витамин С по време на ваксинации. В допълнение към антитоксичните свойства на витамин С, (например способността му да „неутрализира токсичния характер на живака във всичките си химични форми“), д-р Томас Е. Леви казва, че „има друга непреодолима причина да направим витамин С неразделна част от всеки ваксинационен протокол: Витамин С е документирано, че увеличава реакцията на антителата на имунната система.Тъй като целта на всяка ваксинация е да стимулира максимален отговор с антитела към антигените на ваксината, като същевременно причинява минимално или никакво токсично увреждане на най-чувствителните от ваксинираните, няма причина от медицинска гледна точка витамин С да не се включва като част от всички протоколи за ваксиниране.“ (2)

Преди повече от четиридесет години, д-р Арчи Калокеринос установява, че даването на витамин С на бебета е спряло смъртността им от усложнения при инокулациите. (3) Преди повече от четиридесет години, д-р Фредерик Р. Кленер препоръчва деца под 10 години да приемат „поне един грам [1000 мг аскорбинова киселина] за всяка навършена година живот“ (4). При подготовката за имунизации д-р Леви препоръчва „Деца под 10 килограма може да се приемат 500 mg дневно в плодови сокове, докато деца между 10 и 20 килограма може да приемат от 500 до 1 000 mg на ден в разделени дози. По-големите деца могат да приемат 1000 mg дневно на година живот (5000 мг за 5-годишно дете, например в разделени дози). „(5) Болно дете или страдащите от ваксинални нежелани реакции ще имат нужда от много повече.“ В идеалния случай витамин С трябва да се дава преди ваксинацията и да се продължи след това „За оптимална стимулация на антителата и защита от токсините, най-добре е да се направи дозировка три до пет дни преди ваксинациите и да се продължи поне 2 до 3 дни след това. Дори еднократна доза витамин С в диапазона на приемите, посочени по-горе, непосредствено преди ваксинацията, все още може да има значителен ефект, неутрализиращ токсините, и стимулиращ ефект за произвеждане на антитела. Просто още по-добра вероятност за постигане на положителен резултат би имало ако се удължат периодите на прием преди и след ваксинация. „(6) Що се отнася до вида на витамин С, което да се дава на малките, нашите деца понасят добре смес от около 80% аскорбинова киселина на прах, буферирана със 20% калциев аскорбат на прах, добавени към любимия сок. Когато бяха кърмачета, им го давахме с капкомер.

„По време на активната ми педиатрична практика щеше да е толкова добре да знаех това, което знам сега за способността на витамин С значително да променя страничните ефекти от ваксинациите. Температура от 39,4 ме притесняваше много по-малко от писъци и нестабилност, които са маркери на мозъчното дразнение. “ – д-р Ралф Кембъл

Даване на витамин С преди, по време и след ваксинации

Децата ми пият витамин С всеки ден и винаги са пили. Сега, при подготовката за ваксинации, те получават множество редовни дози витамин С преди, по време (да, точно в кабинета на лекаря) и в продължение на седмици след администрираните имунизации. На това ни научи опитът и реакцията на дъщеря ни към ваксината. Макар да й бяхме давали витамин С, не бяхме толкова усърдни в честотата и навременното дозиране при ваксинацията. Мислехме, че правим достатъчно. Но както много хора разбират, това, което според тях е „много“ витамин С, не винаги е достатъчно витамин С. Вземате достатъчно, за да свършите работата.

За да избегнем реакциите на ваксината и нежеланите странични ефекти от тях дни преди, в деня и дни след ваксинацията, даваме на нашите деца достатъчно витамин С, докато стигнат до точката на насищане. След имунизациите имунната им система се нуждае от цялата помощ, която може да получи. Може да се наложи да получават C на всеки час, докато не получат газове – разяснителен знак, че количествата С са адекватни. Целта е да стигнат до точката непосредствено преди „чревна толерантност“ или така наречените разхлабени черва. Например, за 4-годишната ни дъщеря, започваме сутринта със сравнително голяма натоварваща доза, около 2000 мг, след което й даваме 1000-2000 мг на всеки два часа през целия ден. Изчакваме да получаване на къркорене или меки, разхлабени изпражнения. Щом достигнем тази точка, намаляваме дозата. Продължаваме да даваме C, но по-малко. На следващия ден го правим отново.
Учудващо, в деня и няколко дни след последната ваксинация на четиригодишната ни дъщеря – първата след тежката й реакция преди години, тя спокойно понесе 15 до 20 грама, което е 15 000 до 20 000 милиграма витамин С във всеки един от тези дни. Изобщо не реагира на ваксинацията. Нямаше подуване. Нямаше треска. Намяше зачервяване. Нищо. Беше щастлива. Ние бяхме щастливи. Това може да звучи като много C за дете, което тежи само 15 кг, но свърши работата. Може би вашето дете няма да има нужда от толкова много.
Ще се изненадате колко витамин С може да понесе едно 3-месечно бебе след няколко ваксинации. Аз бях изумена. Не допускаме децата ни да получават диария и да се дехидратират, но искаме да имат достатъчно витамин С, колкото е необходимо на телата им, за да се справят с болест или имунизационни странични ефекти. Тъй като газовете се появявят преди разхлабените черва, това е полезен индикатор. Ако се достигне до чревна толерантност и изпражненията станат чести или течни, или, както е при кърмачетата, чести и зеленикави на цвят (тъй като те винаги са леко течни), намалявахме честотата и приемите, но продължи да даваме редовно, увеличавайки честотата и дозата нагоре и надолу, според ситуацията. Това отнема малко практика, но ние знаем, че не вредим на децата ни с допълнителните количества C. Това е много, много безопасен витамин.
Витамин С работи
Витамин С е невероятно безопасен и ефективен. Ние сме съвсем спокойни, давайки и на двете си деца високи дози С. По-големите и едри деца могат да понасят повече С, а по-малките не толкова. Насищането се превръща в полезен индикатор за това колко може да поеме детето ви.

Не смятам, че е справедливо да се ваксинират деца без приеми на витамин С. Също така не смятам, че е справедливо да се оставят да придобиват естествен имунитет чрез излагане на болести без витамин С. Винаги давайте С. Що се отнася до количеството, когато се съмнявате, давайте повече.

Д-р Ливай е убеден в безопасността на витамин С. Той казва: „Освен при индивиди с доказана значима бъбречна недостатъчност, витамин С е може би най-безопасното от всички хранителни вещества, които могат да бъдат давани.“(7) Преди повече от четиридесет години д-р Робърт Ф. Каткарт, открива, че при достигане до чревна толерантност, витамин С приключва заболяването по-бързо. (8) Нито едно от децата ни все още не е стигало до антибиотик. Вместо това използваме витамин С.
За всеки родител, загрижен за реакциите от ваксините и нежеланите странични ефекти, информацията за витамин С трябва да осигури реално спокойствие. На нас ни осигурява.

(Хелън Соул Кейс е автор на „Терапия с витамин С за здравни проблеми при жените“ и съавтор на „Зеленчукови сокове за всички“.) Част от тази статия са извадки от новата й книга „Витамини и бременност: Истинската история: вашето ортомолекулно ръководство за здрави бебета и щастливи майки“, с разрешение на Basic Health Publications, Inc.)
References:
1. Orthomolecular Medicine News Service. „Antibiotics Put 142,000 into Emergency Rooms Each Year. U.S. Centers for Disease Control Waits 60 Years to Study the Problem.“ (Oct 13, 2008.): http://www.orthomolecular.org/resources/omns/v04n14.shtml(accessed Oct 2015). Also: Saul, A. W. „Notes On Orthomolecular (Megavitamin) Use of Vitamin C.“ http://www.doctoryourself.com/ortho_c.html (accessed Oct 2015).
2. Levy, T. E. „Vitamin C Prevents Vaccination Side Effects; Increases Effectiveness.“ Orthomolecular Medicine News Service (Feb 14, 2012): http://orthomolecular.org/resources/omns/v08n07.shtml (accessed Oct 2015).
3. Kalokerinos, A. Every Second Child. Thomas Nelson (Australia) 1974.
4. Klenner, F. R. „Observations on the Dose and Administration of Ascorbic Acid When Employed Beyond the Range of a Vitamin in Human Pathology.“ Journal of Applied Nutrition, 1971, Vol. 23, Nos. 3 and 4, pp. 61-87. http://www.doctoryourself.com/klennerpaper.html (accessed Oct 2015).
5. Levy, T. E. „Vitamin C Prevents Vaccination Side Effects; Increases Effectiveness.“ Orthomolecular Medicine News Service (Feb 14, 2012): http://orthomolecular.org/resources/omns/v08n07.shtml (accessed Oct 2015).
6. Ibid.
7. Ibid.
8. Cathcart, R. F. Vitamin C, titration to bowel tolerance, anascorbemia, and acute induced scurvy. Medical Hypotheses, 1981 7:1359-1376. http://www.doctoryourself.com/titration.html (accessed Oct 2015).

Медицината с хранителните добавки е Ортомолекулярна Медицина
Ортомолекулярната медиина използва безопасна, ефективна нутриционна терапия, за да се бори с болестите.

За повече информация: http://www.orthomolecular.org

За безплатно абониране за OMNS (Orthomolecular Medicine News Service): http://www.orthomolecular.org/forms/omns_subscribe.shtml

Към архива на OMNS http://orthomolecular.org/resources/omns/index.shtml?fbclid=IwAR0xiZUQKZIHIBrUpmnMNyDjBnERk_7ipQ-siopV3pleYgompiGQx-Hw2L4

Преводачът на материала и админ на „Влезте“ лично прилага високи дози Витамин С като част от личната си терапия по време на вирусни инфекции (18 грама витамин С на ден при вирусна гнойна ангина и 8 грама на ден за вируса, който върлува в момента)

One thought on “Не ваксинирайте без витамин С

Add yours

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: