Употреба на хомеопрофилактика от времето на Ханеман до наши дни

 

Хомеопрофилактика успешно се прилага от 200 години!

HP

 • 1798:Ваксинация за първи път се прилага през 1796, а хомеопрофилактика – през 1798 г. Бащата на хомеопатията д-р Самюел Ханеман рутинно използва хомеопрофилактика в практиката си. Има над 200 години записана клинична история, показваща реалната ефективност на ХП, използвана от големите майстори в хомеопатията!
 • 1799: Д-р Ханеман успешно използва хомеопатичното лекарство Belladonna за предпазване от скарлатина. По примера на Ханеман, други 11 медици предписват Belladonna по време на същата епидемия. Те съобщават, че от 1646 деца, контактни със скарлатина, след даване на Belladonna, само 123 (7.4%) развиват симптоми на инфекцията. За сравнение, процентът на заразените сред тези, които не са получили профилактика, достига 90%.
 • 1838: Пруското правителство използва Belladonna по време на епидемията от скарлатина.  Главните им лекари, както и кралският лекар Христоф фон Хуфланд, сочат, че профилактиката е ефективна.  Хуфланд е убеден в успешната употреба на Belladonna като профилактика срещу скарлатина и публикува труд със заглавието „За профилактичните сили на Беладоната срещу скарлатината“ (публикуван в The Lancet,том 2, брой 296, май 1829, стр. 135).
 • 1831: Д-р Самюел Ханеман предотвратява и лекува холера по време на епидемията от азиатска холера през 1831 г. с лекарствата Camphor, Cuprum metallicum и Veratrum album.
 • 1849: Д-р Клеменс фон Бьонингхаузен лекува и предпазва множество пациенти от инфекция с холера по време на европейската епидемия през 1849 г.  с посочените по-горе лекарства, препоръчани от Ханеман. Докато смъртността при конвенционалното лечение е документирано, че е между 54-90%, смъртността при пациентите на Бьонингхаузен е само 5-16%.
 • 1800: Д-р Клеменс фон Бьонингхаузен използва Thuja за лечение и превенция от вариола по време на епидемията.
 • 1902: Д-р Ийтън от Айова, САЩ, съобщава, че по време на епидемията от едра шарка (вариола)  2806 пациенти са лекувани профилактично с хомеопатичен Variolinum.  От 547 категорично изложени на заразата пациенти само 14 са развили болестта. Предпазеният процент е 97%.
 • 1850: По време на епидемията от полиомелит д-р Тайлър Смит от Йоханесбург, Южна Африка, предпазва 82 души с хомеопатичното лекарство Lathyrus sativus. От 82 имунизирани по този начин, 12 влизат в пряк контакт с болестта Никой не е заразен.
 • 1900: Д-р Томас Линдзи Брадфърд пише в „Логика на цифрите“ за няколко лекари, които са последвали успеха на Ханеман с Belladonna при скарлатина и са я приложили в практиката си.
 • 1950: В Чикаго, Илинойс, д-р Гримър профилактично третира 5000 деца с Lathyrus sativus. Нито едно не развива полиомелит.
 • 1957: Тежка полиомелитна епидемия пламва в Буенос Айрес, Бразилия. Повечето хомеопатични лекари предписват Lathyrus sativus като превенция. Аптеките разпространяват хиляди дози сред населението. Никой от използвалите профилактиката не е регистриран като заразен.
 • 1975: По време на друга полиомелитна епидемия в Буенос Айрес, Бразилия, 40 000 са получили хомеопатичната профилактика Lathyrus sativus. Нито един от тях не развива полиомелит.
 • 1987: Статия за ХП е публикувана със заглавиетоPertussin 30 — Превенция срещу коклюш?: Пилотно изследване  http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0007078587800042
 • 1996: Хомеопатичният нозод Dengueinum 30C е администриран на най-малко 39 200 души в района на Делхи, Индия, по време на епидемията на денга хеморагика. Проследване на  23 520 души 10 дни по-късно сочи, че само 5 души (0.125%) са развили леки симптоми, а останалите не са проявили симптоми на болестта (CCRH). По време на епидемия на денга заразените често са между 40-50 % от населението, но могат да достигнат до 80-90 %, според СЗО.
 • 1998: Бразилското правителство субсидира две големи изпитания с хиляди деца, които успешно редуцират инцидентите на менингококова болест сред получилите хомеопрофилактика. Бразилският опит е:
 • През 1998 г. има избухване на менингококов менингит тип Б в района на Бразилия. Лекарите там са и хомеопати. В този момент няма налична ваксина и група лекари, които работят в района, използва ХП менингококов нозод върху 65 826 деца. Други  23 539 деца в района не са имунизирани. Лекарите следят двете групи 12 месеца.
 • Ефикасността на хомеопрофилактиката е 91% след 12 месеца. Докладът е пълен и статистически точен и е публикуван във водещ научно признат хомеопатичен журнал и е на разположение за изследване.  Reference:  Mroninski C, Adriano E, Mattos G (2001) Meningococcinum: Its protective effect against meningococcal disease. Homoeopathic Links Winter Vol 14(4); pp. 230-4).
 • 1999: Министерството на индийската медицина и хомеопатия започва разпространение на хомеопрофилактика срещу японски енцефалит в Андра Прадеш с протоколно предписание на Belladonna, Calcarea Carb. и Tuberculinum
 • 2001: След прилагането на ХП програма в Андра Прадеш срещу японски енцефалит, където през 1986 г. смъртността достига до 638 починали от 2038 души, през 2001 тя е само 4 починали от 33 случая на заболели. СЗО и Министерството на медицината и здравето отчитат, че хомеопрофилактиката е била решаващ фактор за рязкото намаляване на японски енцефалит в Индия.
 • 200708:Кубинското правителство разчита на хомеопатията, за да се справи с епидемията от лептоспироза и денга треска сред милиони души. Кубинският опит има следните клинични резултати:
  • Д-р Айзък Голдън надзирава скорошното приложение на хомеопрофилактика върху мащабен процент от населението по време на епидемиите на лептоспироза в Куба през 2007 и 2008 г. – с удивителна клинична ефикасност вълху население от 2 млн. души в правителствената програма.
  • Кубинските научни изследователи успешно предотвратяват избухването на епидемия на лептоспироза в Куба сред население от 5 млн. души в два района посредством хомеопатия през 2007 и 2008 г.
  • Д-р Айзък Голдън е консултант по искане на институт „Финли“, производител на ваксини, да извърши тази работа за кубинското правителство.
  • Посредством хомеопрофилактика, еквивалент на имунизацията в хомеопатията, е изготвен ХП нозод на лептоспирозата, който е произведен и администриран заедно с две Бахови Есенции, за да адресира типичните ментални и емоционални ефекти от болестта.
  • Две сухи дози са раздадени на население от 2,5 млн. души, като втората е дадена 7-9 дни след първата, което води до инциденти на инфекцията до под 10 души без случаи на смърт.
 • 2010: Научен труд е издаден със заглавие „Употреба на хомеопатична профилактика и лечение на малария в ендематични райони в Кения от Ananda.  Прочетете тук.
 • 4 август 2015: Научен труд за употребата на хомеопатия за превенция на симптоми на човешка инфлуенца и остри вирусни инфекции: двойно сляпо, рандомизирано плацебо-контролирано клинично изпитание със 600 деца от бразилските здравни служби. Прочетете разработката тук.

 

За работата на д-р Айзък Голдън и хомеопрофилактика научете още в „Magic Pills“!

Ananda More with Robert Scott Bell

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: