Царят е гол!

Хубавата стара приказка на Ханс Кристиан Андерсен „Новите дрехи на царя“ винаги поражда въпроса – Ако една лъжа бъде изкрещяна много, много пъти, превръща ли се в истина?
Явно да.
Какво се случва тези дни в медиите по света и у нас? Изведнъж целият свят едновременно пламна от морбили. Възможно ли е? Със сигурност пламнаха медиите.
За да е убедителна една театрална постановка, за да е пълна делюзията, трябва и сцената да е поставена достоверно.

Setting the stage, или как Империята отвърна на удара

На 12 февруари английският „Гардиън“ излиза с материал под заглавието „Фейсбук под натиск да спре надигането на анти-ваксърски групи“. Накратко:
„Фейсбук е под натиск да спре надигането на анти-ваксинални групи, разпространяващи невярна информация за опасностите от животоспасяващите ваксини, докато лансират необсонвани алтернативни лечения като високи дози витамин С.
Така наречените „антиваксъри“ функционират във Фейсбук в затворени групи, където членовете предварително биват одобрявани. Забранявайки достъпа на други, така те безпрепятствено разпространяват фалшива информация.
Тези групи са големи и усъвършенствани. „Спрете Задължителната Ваксинация“ имат над 150 000 одобрени члена. „Витамин С срещу уврежданията от ваксини“ твърди, че високи дози витамини могат „да излекуват“ хората от увреждания с ваксини, макар ваксините да са безопасни.
Здравни експерти призовават Фейсбук да направи повече относно тези еко камери. Д-р Уенди Сю Суонсън, говорител на Американската Академия по Педиатрия казва: „Фейсбук трябва да приоритизира ограничаването на заплахите срещу човешкото здраве, когато се споделяг лъжи и подвеждаща информация. Това не е просто лична увреда, това е обществена увреда.“
Суонсън наскоро се срещна със стратези на Фейсбук и изрази своята загриженост: „Родителите заслужават да знаят истината. Ако им се предлага нещо невярно, много вероятно е да се повиши нивото им на тревожност и страх и това потенциално променя приема им на ваксини, което е опасно.“
Заплахата от Фейсбук групите е остро подчертана от Световната Здравна Организация (WHO), която нарежда “ваксиналната пасивност – нежеланието за ваксиниране – като една сред 10-те световни заплахи за здравето на 2019 г.
С разрастването на загрижеността от случаи на морбили в САЩ, вниманието все повече попада върху затворените анти-ваксърски фейсбук групи. „Гардиън“  дори се сдобива с достъп до някои от тях и открива, че бъкат от псевдонаука.
Тук ще направим уточнение, че „псевдонаука“ е наречена ортомолекулярната медицина, която има изключителни успехи в лекуването на хронични, автоимунни и изобщо всякакви заболявания, за които обичайната медицина може да предложи само палиация и потискания с химия.
Зад тази „псевдонаука“ стоят титани като д-р Лайнъс Полинг, д-р Фредерик Кленер, д-р Робърт Карткарт, д-р Ървин Стоун и д-р Томас Ливай.
Но разбира се, много по-лесно да сложиш етикет и после да насъскаш тълпата.
„Фейсбук има морална отговорност да направи нещо – тази подвеждаща информация има потенциала да убива деца“ – David Robert Grimes
Дейвид Граймс е физик, специализирал се в оборване на псевдонауки. Явно и той търси своя звезден миг и заява, че витамин С „категорично не предпазва“ от шарка. „ „витамин С нищо не прави за имунизацията.“
Граймс казва, че неколкократно е докладвал антиваксърски групи във Файсбук, но без резултат.
„Гардиън“ също отправят апел към Фейсбук да адресира това изобилие от невярна информация за ваксините на платформата си, но компанията не отговаря.
Браво на Зуки и Опаланка за „Гардиън“, както каза Хю Грант в „Нотинг Хил“. (Oops a daisy!)
Колко умилително загрижени са „Гардиън“ за доброто на хората и най-вече за истината! Как да не контрибютираме една лира за усилията им?

Но обръчът се затяга. На 15 февруари според „Телеграф“, пак английския, Фейсбук вече казва, че може да спре да препоръчва анти-ваксинационни материали в социалната мрежа, отстъпвайки пред обществения натиск да премахне фалшивата и опасна за общественото здраве информация.
Технологичният гигант казва, че „разработва допълнителни мерки за най-успешна борба с проблема.“
Платформата била наводнена от постове и групи, посветени на „анти-ваксъри“, хора, които разпространяват лъжлива информация за страничните ефекти от ваксинациите и промотират неоснователни алтернативи като витамин С. Групите набирали сила благодарение на социални медии като Фейсбук и Ютюб, чиито алгоритми промотирали съдържението в нюзфида и плейлистите на ползвателите.
Гугъл наскоро оповестиха, че ще се опитат да потиснат (заглушат) видео материалите, основаващи се на конспиративни теории, на своята видео платформа Ютюб.
Сцената е поставена. „Новите дрехи на царя“ се играе отново. Дори в нашата малка, но сърцата страна са отворени допълнителни пунктове за повсеместно имунизиране с МПР ваксината.

Но нека видим каква е тя все пак. Добре е да знаем или ако питате мен, ТРЯБВА да знаем.

mmr-vaccine-herd-immunity-measles-outbreak

МПР е ваксината срещу морбили, паротит (заушка) и рубеола (позната също като немска дребна шарка или брусница) Тя се състои от отслабени живи вируси на трите болести. МПР е разработена за първи път от д-р Морис Хилеман, когато е работел за Мерк. Той разработва над 40 ваксини, повече от всеки друг учен в историята. Бил е член на Националната академия на науките в САЩ, на Медицинския институт, на Американската академия на науките и изкуствата и на Американското философско общество. Получава специална награда за пожизнени постижения от Световната здравна организация. Хилеман е един от първите привърженици на ваксините, който предупреждава и за опасностите, свързани с тях.
Според обобщението на ексципиентите във ваксините на Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC), съдържанието на МПР е следното:
Витамини, аминокиселини, ТЕЛЕШКИ ФЕТАЛЕН СЕРУМ, захароза, глутамат, минимална основна среда, фосфати, рекомбинантен човешки албумин, неомицин, сорбитол, хидролизиран желатин, ПИЛЕШКИ ЕМБРИОНАЛНИ КЛЕТЪЧНИ КУЛТУРИ, WI-38 човешки диплоидни белодробни фибробласти. WI-38 (човешки диплоидни белодробни фибробласти) са разработени от д-р Леонард Хайфлик през 1962 г. чрез използването на клетките от абортирано човешко бебе.
Когато д-р Палевски говори за вируса на морбили, той говори за ваксина с жив вирус и че тази ваксина, както и останалите ваксини с живи вируси, стимулира част от имунната система, наречена TH-1. Това е клетъчно медиираният имунитет, който е дългосрочен. Човек има нужда само от 1 или 2 ваксинирания, за да има дългосрочен имунитет – 20 или 30 години, ако е сред 90-те процента хора, на които ваксините действат. Но ваксините изобщо не действат на между 2 и 10 процента от хората. Да видим какво още казва д-р Палевски:
„Това, което ще кажа, ще ядоса много хора. Те ще кажат, че морбили е смъртоносна болест. Но не е. Ние създаваме страх, защото искаме да използваме този страх и да накараме хората да се ваксинират. Морбили не е смъртоносна болест. По-точно, в 99% от случаите не е смъртоносна болест. В местата с крайна бедност, недохранване, лоши хигиенни условия, замърсена вода, глад всеки един вирус може да е смъртоносен. Причината е, че условията са това, което създава възможност на симптомите да се развият.“

Проблемът с МПР и казусът „Анди Уейкфилд

На конференция на Националния информационен център за ваксините (NVIC) в края на 90-те години д-р Скот Монтгомъри изнася лекция, че когато хората са боледували от естествена морбили инфекция и скоро след това от паротит, когато тези две болести са се случили една след друга в естествена среда, се наблюдават по-често възпалителни заболявания на червата в сравнение със случаите, когато хората преболедуват морбили и паротит през известен интервал от време.
Човек в естествени условия никога не се разболява от две болести едновременно. По-силната винаги ще потисне по-слабата. Какво става, когато се вкарат три болести в организма – а именно морбили, паротит и рубеола?
През 1998 г. д-р Анди Уейкфилд публикува доклад, в който казва, че може да има връзка между МПР ваксината и заболяванията на стомашно-чревния тракт. Благодарение на своите проучвания той написва доклад от 250 страници, в който изразява, че не би могъл да подкрепи употребата на комбинирана 3 в 1 МПР ваксина, просто защото няма доказателства, че е безопасна. Проучването на д-р Уиекфийлд се използва в поне още 28 различни проучвания, проведени в различни държави, между които и Швейцария. 180 швейцарски лекари анализират 320 научни разработки от целия свят. Тяхното заключение е, че няма медицинско основание за комбинирането на морбили, паротит и рубеола в една ваксина.
Анди Уейкфилд казва „Може да има доказателства, че комбинирането на ваксината е потенциално по-вредно от това да не се комбинира“. „Аз все още продължавам да препоръчвам ваксините. Просто препоръчвам да се поставят поотделно“. Има над 300 медицински учени от Европа, които са подписали петиция под надслов: „Няма основателна причина за комбинирането на тези ваксини“.
Резултът какъв е? Вместо да получи Нобелова награда за разработките си, Анди Уейкфилд е охулен и поруган по сценария „Новите дрехи на царя“. Наричан е радиоактивен, а самото споменаване на името му е равно на виновност за измама. И още нещо се случва – след искането за единични ваксини, едновалентни за морбили, паротит и рубеола, всички наличности мистериозно изчезват и родители, които искат БЕЗОПАСНО да ваксинират децата си, вече не могат да го направят.

Изобличителят Уилям Томпсън и проучването Ди Стефано

През 2004 г. „Педиатрикс“ публикуват прочуване, според което няма връзка между аутизма и МПР. Истинските данни, които сочат 300% увеличение на аутизма при афро-американски момчета след имунизация, са подправени.
На 27 август 2014 г. адвокатите на Уилям Томпсън предоставят следното изявление на последния:

„Съжалявам, че с моите колеги пропуснахме статистически важна информация в статията ни от 2004 г., която публикувахме в журнал „Педиатрикс“ Пропуснатите данни сочеха, че афро-американски деца от мъжки пол, които бяха получили ваксината на възраст под 36 месеца, бяха изложени на по-голям риск от аутизъм. Бяха взети решения относно това какви откритие да бъдат съобщени след събирането на данните, и вярвам, че окончателният научен протокол не беше спазен.“

Как морбили от естествен „ритуал“ за подсилване на имунната система, се превърна в смъртоносна болест, за чието преболедуване ваксината е единствената надежда?

Най-силното оръжие на ваксиналната индустрия срещу свободата на медицината и медицинския избор, е страхът. Ваксиналното лоби рекламира страха много повече отколкото рекламира самите ваксини. Ако се замислите за най-големите манипулации в човешката история, те винаги са чрез всяването на страх. Страхът е методът за налагане на обществена промяна чрез социално инженерство. Така ваксиналната индустрия посочва пандемии, някои от които може би самата тя е създала, тъй като нейният продукт не само че не действа, а дори разпространява болести.
Бумът на морбили в „Дисниленд“ през 2014 г., изцяло и само сред ваксинирани деца, е използван, за да се одобри Предложение 277 на Сената, което изисква всички ученици в Калифорния да са ваксинирани и премахва всякакво освобождаване от ваксини.

Запознати ли сте с концепцията за шединга?

Тя гласи, че когато ваксинирате някого с жива ваксина, вирусът може да инфектира и другите хора, които контактуват с ваксинирания. Това разпространение доказано продължава до 37 дни след поставяне на ваксината.
Може би точно това е причината да наблюдаваме повече случаи на морбили през последните няколко години.
Сега отново има повишение на случаите на морбили, но това не е оригиналният морбили вирус. Промяната дължим на отслабения вирус от ваксината. Сега си имаме чисто нова болест сред човечеството – морбили, което произлиза от самата ваксина.
Боледували ли сте от морбили като дете? Аз да. И повечето имунизирани хора, които питам.
Изградили сме доживотен имунитет срещу морбили, но е съвсем възможно да нямаме имунитет срещу тази атипична версия на морбили, която върлува днес и която е в следствие от ваксинирането с МПР от 1978 насам.

Морбили – нова надежда?!

Възможно ли е естественото излагане на вируси като морбили всъщност да има дългосрочни ползи?
Има множество публикувани проучвания, които показват, че морбили, варицела, рубеола и другите детски болести зареждат и стимулират имунната система на тези, които са ги преболедували и ги предпазват на по-къснен етап от живота им. Тези хора са по-малко склонни да развият който и да е вид раково заболяване. Защитени са и от сърдечно-съдови заболявания.
На теория е жизнено важно за развитието и израстването на нашата имунна система да среща естествените инфекциозни предизвикателства. Ако изведнъж ги премахнем, имунната система удря сама себе си. Това, с което си имаме работа, е като потънал айсберг от автоимунни състояния, които изплуват. Понякога ги наричат TH-2 доминантни разстройства, при които адаптивната имунна система не се е сблъсквала с нормални инфекции или дори с микробите в околната среда, които днес са съвсем познати бактерии.

Каква ще е реакцията ви, ако докторът ви каже, че единственият ви и последен вариант за лечение е да ви инжектират с висока доза от „смъртоносния“ вирус на морбили?
Стейси Ерхолц 10 години се бори с множествена миелома, имала е серии с химиотерапии и две трансплатации на стволови клетки, които й печелят само кратко затишие. И когато опциите й са изчерпани, лекарите от клиника „Майо“ й предлагат радикално лечение, единична висока доза с вирус на морбили.
„Концепцията е много проста,“, казва д-р Стивън Ръсел, „Вирусите естествено навлизат в тялото и унищожават тъканите.“
В клиника „Майо“ вече от едно десетилетие разработват идеята за големите концентрации на съвсем същия щам, който се използва за ваксината.
„Инжектираха ми концентрация като за 100 млн. души, което беше тревожно, но бях щастлива да науча, че съм влязла в ремисия,“ казва Ерхолц.
Дали морбили ще е game changer в битката срещу рака?
И ще завърша с думите на малкото момче от приказката –

„Царят е гол!“ – Морбили е просто една детска болест, която повечето майки, бащи, баби и дядовци са карали.

3 thoughts on “Царят е гол!

Add yours

  1. Здравейте,
    Може ли да ми дадете повече информация за лечението на МС с морбилния вирус в Мейо клиник? Не мога да открия нищо със стандартните методи на търсене.

  2. Благодаря за информацията. Сега видях, че съм се заблудила. Всъщност става върпос за множествен миелом (както и Вие сте написла), а не за множествена склероза (както аз грешно го бях възприела). Очевидно програмата на Mayo clinic включва най-различни онкологични заболявания, които експериментално лекуват с морбилния вирус – рак на гърдата, миелом, глиом, мезетелиом, рак на яйчниците, рак на простатата, рак на черния дроб.
    Беше важно да го уточня, защото допреди някоко години някои учени смятаха, че преболедуването от морбили води до по-висок риск от развитие на множествена склероза в живота на човека. После опровергаха тази връзка.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: